ENERGETIKA STRAVY

11.04.2022

Následující článek je součástí knihy

PRINCIPY NOVÉ VÝŽIVY

,,Nekonečná Energie jako Zdroj Bytí"

Když jsem tak přemýšlela nad současnou výživou, došlo mi, že pokud si někdo myslí, že potraviny dostupné v obchodech poskytují kvalitní výživu pro naše těla, pak je to omyl. V předchozí knize RLB2 jsem psala o tom, že 90 % sortimentu je zpracovaný šrot. Jídlo je objemné a plné chutí, ale postrádá skutečnou hodnotu.

Když se nyní budeme bavit o energetické hodnotě, mám na mysli energetické a informační pole konzumované stravy (ne kalorickou hodnotu). Ráda bych otevřela toto téma úryvkem z knihy Plejádská světelná terapie (Amorah Quan Yin):

Jelikož žijeme ve světě, kde se potraviny upravují chemickými přísadami, stříkají se pesticidy, dobarvují, bělí, ničí v mikrovlnkách a jsou celkově zmutované, je těžké jíst jenom celozrnné, organické, čisté jídlo. Ale i když se nám to daří, životní síla jídla mezi sklizní, dodáním a uvařením velmi poklesne... Lidé a zvířata živící se zmutovaným jídlem manifestují tytéž mutace ve svých vlastních buněčných strukturách a chromozomech, jak se ukázalo již na rostlinách... Rostliny byly vytvořeny tak, aby obsahovaly kompletní energetický vzorec a všechny potřebné enzymy potřebné k trávení... Rostliny mají své ,,geometrické signatury", které odpovídají podobným nebo identickým signaturám v lidských tělech.

Dále je uvedeno, že pokud jsou odstraněny části složek (což je běžný proces), signatury rostlin se mění a vcházejí do těla nekompletní a zmutované. Tělo pak na podporu trávení produkuje další enzymy, které by nebyly zapotřebí, kdyby jídlo bylo v neporušené formě. (Plejádská světelná terapie, Amorah Quan Yin).

To znamená, že jedení takové stravy vede k vyčerpávání mikroživin (vitaminů a minerálů) a enzymů, což způsobuje poruchy fungování organismu. Protože tyto živiny nejsou v těle dostupné pro další procesy, ale naopak se spotřebovávají při ,,boji těla" s přijatou stravou na trávení.

Můžeš si říct: No jasně. Signatury a energetické vzorce, to jsou nějaké ezo báchorky. Prostě to jídlo sním a neřeším energii, protože nic takového neexistuje. Je to blbost. V tom případě ještě zařadím citaci od G. Malachova z knihy Bioenergetika člověka:

Každá částečka potravy má svoje chronální pole, obsahující informace například o zkonzumované rostlině nebo živočichu. Tyto částice se dostávají do organismu, prudce mění charakteristiky našeho vlastního chronálního pole, někdy je zkreslují a potlačují.

Nejedná se náhodou o to samé, akorát jinak řečeno? Myslím, že to je jasné. Celkovou energetiku stravy ovlivňuje, jak byla pěstována (čím byla živena) a zpracována. Ale to není všechno. V knize Půst nebo posvícení (Imra Darborim) se píše, že naše střevní potíže, různé infekce a zhoubné nemoci vyvolávající disharmonie zapříčiňují na:

  • 10 % různá barviva,
  • 40 % emulgátory,
  • 50 % mrtvé neenergetické potraviny,
  • 60 % intolerantní potraviny,
  • 100 % konzervanty

A to proto, že proti těmto ,,parazitům a vetřelcům" nemá lidské tělo žádný ochranný systém. Zůstávají v těle jako jedy, které se pak usazují ve všech tkáních a tekutinách a produkují další chemické, tělu nepřirozené procesy působící degenerativně na zdravé buňky (Imra Darborim). V knize se dále píše, že jsme vlastně ve stavu, kdy už nikdy 100 % nevíme, co máme jíst a pít, protože:

Máme nevhodnou stravou ,,zanešené" citové senzory, abychom uměli pocítit, co ano a co ne, ještě dřív, než to vložíme do úst, proto efektivita našeho trávení v současném období není vyšší než 20 %.

(Půst nebo posvícení, Imra Darborim)


Co to znamená v praxi? Že obecné doporučení jíst 2000 kcal v pěti porcích za den ve skutečnosti znamená, že tělo je schopno využít pouze jedno z pěti přijatých jídel. Pět jídel denně po 400 kcal, to je celkem 25 jídel za pět dní. Přitom tělo je schopno využít pouze 5/25. To je poměrně zajímavý pohled z hlediska objemu konzumované stravy, času stráveného nákupy, vařením, mytím nádobí... A také času, který potřebujeme pro strávení přijaté stravy, které je provázeno útlumem organismu a často nutností jít si lehnout po jídle.

Trávení stravy je sám o sobě náročný proces, navíc je třeba zohlednit stupeň zprocesování základních surovin a přítomnost jednak aditiv (přídatných látek) a jednak chemikálií, které byly použity během pěstování.

Strava tedy už není tím, čím bývala. Proto mi její konzumace přestala dávat smysl. A pravděpodobně to je jeden z důvodů, proč jsem začala hledat možnosti jiného zdroje výživy, což souvisí se zachováním naší životní síly a jejím doplňováním.

Obecně platí, že životní síla se dá zvýšit pouze životní silou. Vaše ,,Fast Foody" jsou mrtvé. A to, co nazýváte polotovary, spíše vašemu KA ubírá, jelikož vyžadují na zpracování těchto ,,mrtvých" potravin mnoho zažívacích enzymů.

(Moudrost Hathorů)


Pokud připustím myšlenku, že strava není to, co vyživuje mé tělo, dostávám se na jinou úroveň. Tím se dostáváme k úvaze, že lidské tělo pravděpodobně funguje velmi odlišně oproti tomu, co jsme si mysleli.


Kateřina Lite / SimplyMyWorld.cz